Live Live

Vitesse start training met Tronstadt, Clark en Matavz

Gepubliceerd: Maandag 04 mei 2020 13:21

Vitesse start training met Tronstadt, Clark en Matavz

Vitesse is maandag gestart met aangepaste trainingen. "Er wordt getraind in kleine groepjes en we volgen daarbij de richtlijn van de KNVB en het RIVM", vertelt algemeen directeur Pascal van Wijk, die op de eerste training onder andere Matavz, Tronstadt, Clark en Lamprou in actie zag komen.

De club heeft de trainingen verdeeld over drie dagen, waarbij groepjes van zes spelers per dagdeel trainen. "Uiteraard hebben de spelers onderling geen contact tijdens de oefeningen, dus de trainingen zelf zien er ook iets anders uit." Het programma is zo opgesteld dat de spelers elkaar nauwelijks treffen. "Er zijn looproutes aangebracht en er staan overal pijlen."

"Het is een vreemde situatie waarin we met z'n allen zitten", aldus Van Wijk. "We zijn heel snel vanuit huis gaan werken, iedereen kan ook thuis werken, maar daarnaast hebben we een aantal functies die niet achter die computer zitten en daar is wel alles stil gevallen." Het gaat dan onder meer om werkzaamheden die in de aanloop naar wedstrijden toe moeten plaatsvinden.

Johannes Pors
Ook voor technisch directeur Johannes Pors is het lastig. Hij is op 1 april in dienst getreden bij Vitesse. "Het is heel ingewikkeld. Voor hem is het een rare start geweest met veel kennismaken via video calls en dat is voor hem wel heel vervelend", zegt Van Wijk. "Als je nieuwe spelers wil halen dan kun je veel met video, maar op een gegeven moment wil je ze ook live zien spelen en dat kan nu niet."

Vitesse werkt op dit moment aan verschillende scenario's. "Het is lastig, want we weten niet wanneer het nieuwe seizoen begint en wat nog lastiger is, we weten nog helemaal niet op wat voor manier dat begint. Mogen we als we in september of oktober starten ├╝berhaupt publiek toelaten, spelen wij bijvoorbeeld tot januari zonder publiek, of misschien zelfs een heel seizoen."

Van Wijk heeft wel begrip voor de maatregelen. "Gezondheid staat voorop, maar het is wel een zwart scenario wanneer je seizoen lang niemand in het stadion mag ontvangen." Hetzelfde geldt voor de trainingen op Papendal. "Op een dag als vandaag wil je toch je supporters ook meenemen, maar we mogen hier niemand ontvangen."

De club werkt wel aan plannen om contact te houden met de supporters. "We hebben nu al een tijd geen live contact met hen, maar voetbal speel je natuurlijk voor de supporters."


foto's: Vitesse.

Deel deze pagina: