Live Live

Vitesse start website met vraag en aanbod voor coronahulp

Gepubliceerd: Vrijdag 20 maart 2020 18:29

Vitesse start website met vraag en aanbod voor coronahulp

Vitesse start vrijdagavond met haar eigen coronahulpplatform. De voetbalclub werkt hiervoor samen met NLvoorelkaar, het grootste platform voor vrijwilligerswerk in Nederland. Het platform werkt als een soort Marktplaats. Supporters en medewerkers die zich willen inzetten voor mensen en (zorg)organisaties kunnen een bericht plaatsen. Andersom kunnen mensen en (zorg)organisaties oproepen plaatsen als zij hulp nodig hebben.

Een luisterend oor bieden, eten maken, post rondbrengen, boodschappen doen of een gezelschapsspelletje spelen met eenzame mensen zijn zomaar wat voorbeelden die op het digitale prikbord worden gezet.

Van het helpen van ouderen, de meest kwetsbare groep, tot het ondersteunen van het zorgpersoneel dat dagen van twaalf tot zestien uur maakt; Vitesse faciliteert samen met online platform NLvoorelkaar de mogelijkheid om mensen met elkaar te verbinden.

Aanmelden werkt eenvoudig via de site www.vitessevoorelkaar.nl. Deelnemers aan het platform moeten wel altijd rekening houden met de maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM.

Deel deze pagina: