Live Live

Vitesse verliest bij Excelsior: 2-0

Gepubliceerd: Zaterdag 20 oktober 2018 21:42

Vitesse verliest bij Excelsior: 2-0

Vitesse verloor zaterdagavond de uitwedstrijd bij Excelsior. Door een eigen doelpunt van Jake Clarke-Salter en een treffer van verdediger Jurgen Mattheij werd het 2-0.

In de eerste helft was Vitesse weinig daadkrachtig. Daardoor hield het Excelsior in de wedstrijd en kon de thuisclub zelfs aan aanvallen gaan denken. De Rotterdammers hadden de hulp nodig van verdediger Jake Clarke-Salter om op voorsprong te komen. Hij werkte met zijn knie de bal achter zijn eigen doelman.

Kort na rust leek Vitesse de aansluitingstreffer te maken: eerst schoot Oussama Darfalou een voorzet van Clarke-Salter over het doel. De tweede keer kopte de huurling van Chelsea zelf voorlangs. Ook Linssen verzuimde de gelijkmaker binnen te schieten.

Het doelpunt viel wel aan de andere kant. Eén van de schaarse keren dat Excelsior eruit kwam, kreeg verdediger Jurgen Mattheij de bal voor zijn voeten. Zijn schot eindigde achter Eduardo: 2-0.

Het ontbrak Vitesse aan geluk want ook Darfalou, in de vorige competitiewedstrijd twee keer trefzeker tegen Heracles Almelo, wist niet te scoren, zelfs niet vanaf de strafschopstip in blessuretijd.
 
Foto: Vitesse.nl (ProShots)

Deel deze pagina: