Live Live

Vitesse verliest bij Feyenoord met 2-1 en raakt topscorer Matavz kwijt

Gepubliceerd: Zondag 30 september 2018 19:24

Vitesse verliest bij Feyenoord met 2-1 en raakt topscorer Matavz kwijt

Vitesse leed zondagmiddag een ongelukkige 2-1 nederlaag bij Feyenoord. Ook raakten de Arnhemmers aanvaller Tim Matavz kwijt. Hij verliet met een ernstige knieblessure het veld. De topscorer bleek na onderzoek een beenbreuk te hebben opgelopen.

Het was een ongelukkige wedstrijd zondag in Rotterdam voor de bezoekers. Vitesse had in de eerste helft licht de overhand en kwam op 0-1 door een doelpunt van Matúš Bero.

Na rust kwam Feyenoord furieus uit de startblokken en stond het al snel 1-1. Verdediger Eric Botteghin maakte gelijk uit een hoekschop. De Rotterdammers leken daarna uit te lopen naar 2-1, maar dat doelpunt werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR vanwege buitenspel.

Thomas Bruns kreeg in de tweede helft rood en moest het veld verlaten na een wilde overtreding op Jordy Clasie. Tim Matavz verliet per brancard het veld met een op het oog ernstige knieblessure.

In de slotfase maakte Robin van Persie de 2-1 uit een vrije trap. De Feyenoorder moest een paar minuten later, na een overtreding op Max Clark, het veld verlaten met een rode kaart. In blessuretijd kreeg debutant Danilo Doekhi van Vitesse zijn tweede gele kaart en daarmee ook rood.

Door het verlies behoort Vitesse voorlopig tot de brede middenmoot en moet het ploegen als VVV en Heracles boven zich dulden.

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: