Live Live

Vitesse verslaat AZ en is koploper

Gepubliceerd: Zondag 01 september 2019 18:48

Vitesse verslaat AZ en is koploper

Vitesse won zondag met wat geluk van AZ uit Alkmaar. In een wedstrijd die gelijk opging trokken de Arnhemmers in blessuretijd aan het langste eind: Matúš Bero schoot de penalty die opnieuw moest worden genomen binnen: 2-1. En zo gaat Vitesse als koploper naar speelronde 6.

Foto: Omroep Gelderland

Vitesse won zondag met wat geluk van AZ uit Alkmaar. In een wedstrijd die gelijk opging trokken de Arnhemmers in blessuretijd aan het langste eind: Matúš Bero schoot de penalty die opnieuw moest worden genomen binnen: 2-1. En zo gaat Vitesse als koploper naar speelronde 6.Foto: Omroep Gelderland

Vitesse drong vanaf de aftrap aan en dat leverde na een minuut of 5 al twee kansen op. Eerst kreeg Bryan Linssen zijn hoofd niet goed tegen de bal na een voorzet van Jay-Roy Grot. Even later ging een schot van Tannane net naast en een schot van Tim Matavz belandde op de benen van Bizot.

In de boeiende openingsfase kreeg ook AZ een grote kans: Boadu kopte naast.

Na 32 minuten maakte Navarone Foor een domme overtreding op Boadu en dat leverde een strafschop op. De penalty werd benut door Teun Koopmeiners: 0-1.

AZ bleef sterk, maar de wedstrijd ontbrandde aan Vitesse-zijde na een schouderduw van Tim Matavz met een schouderduw, goed voor een gele kaart. In de eerste minuut van de blessuretijd was het dan toch raak: een prachtig doelpunt van Tim Matavz uit een voorzet van Grot.

De tweede helft kenmerkte zich door een rommelig spelbeeld. Het veld waarop veel spelers weggleden hielp daar ook niet bij. Beide ploegen hadden hun goede fases in de tweede helft, maar veel kansen leverde dat niet op. Danilho Doekhi was in de 79e minuut dichtbij een doelpunt, zijn kopbal belandde echter op de paal. Vijf minuten voor tijd moest Pasveer in actie komen: hij tikte een vrije trap van Midstjo net over.

In blessuretijd was er een penalty, die in tweede instantie door Oussama Darfalou werd binnengeschoten. Het was de tweede gestopte penalty in eigen huis. De penalty moest echter opnieuw worden genomen, omdat er spelers te vroeg kwamen inlopen. 

Matúš Bero schoot de penalty alsnog binnen: 2-1. mEn zo gaat Vitesse als koploper naar speelronde 6.

Deel deze pagina: