Live Live

Vitesse verslaat FC Groningen en treft FC Utrecht in finale play-offs

Gepubliceerd: Dinsdag 21 mei 2019 22:46

Vitesse verslaat FC Groningen en treft FC Utrecht in finale play-offs

Vitesse heeft dinsdagavond FC Groningen met 3-1 verslagen. De Arnhemmers hadden het eerste duel in de play-offs met 2-1 verloren. FC Utrecht is de tegenstander in de finale van de play-offs, die komende zaterdag en volgende week dinsdag wordt gespeeld.

Foto: MijnVitesse (Instagram)

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Martin Odegaard weer eens van grote waarde was voor de Arnhemmers: de bal viel precies goed en hij maakte de 1-0. Een droomstart voor Vitesse.

Na een kwartiertje had FC Groningen zich hersteld van de tegentreffer en kwam het beter in de wedstrijd. Toch was het Vitesse dat even later twee goede kansen kreeg op de 2-0. Groningen zette daar weinig grote mogelijkheden tegenover, alhoewel het in de omschakeling soms gevaarlijk werd.

Vitesse kreeg even later een kans via Bryan Linssen, maar zijn kopbal miste kracht. Na 28 minuten maakte Tim Matavz de 2-0 na een uitstekende voorzet van Odegaard. Drie minuten later was het weer raak. Odegaard en Matavz vonden elkaar weer en de Sloveen tikte de 3-0 binnen.

Een minuut voor rust voorkwam Remko Pasveer met een uitstekende reflex een doelpunt van Sierhuis, waarbij Mahi bovendien buitenspel stond.

Na rust leek Vitesse na vijf minuten de 4-0 te scoren, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde de treffer af. Even later werd een schot van Mohammed Dauda door Kaj Sierhuis van een lijn gehaald. Een vierde doelpunt hing in de lucht voor de Arnhemmers. Zo ging een kopbal van Maikel van der Werff naast via de buitenkant van de paal.

Het was FC Groningen dat 10 minuten voor tijd toch de 3-1 maakte. Kaj Sierhuis bracht daarmee de spanning terug. In een spannende slotfase kregen zowel Vitesse als FC Groningen kansen op een doelpunt, maar werd er niet meer gescoord. Daardoor gaat Vitesse naar de finale van de play-offs.

Deel deze pagina: