Live Live

Vitesse verslaat SC Heerenveen in aantrekkelijk duel

Gepubliceerd: Zondag 16 februari 2020 14:19

Na een serie mindere wedstrijden heeft Vitesse zondagmiddag in een aantrekkelijk duel SC Heerenveen met 4-2 opzij gezet. 

Foto: Vitesse

Vitesse begon voorzichtig aan het duel tegen SC Heerenveen, maar na een minuut of 7 werd Vitesse wat brutaler. Uit een eerste aanval ging een schot van Tim Matavz naast. Een goede aanval van Eli Dasa leidde daarna wel tot een doelpunt: Bryan Linssen zette via de paal Vitesse op 1-0 na 10 minuten spelen.

Het zelfvertrouwen groeide en even later kopte Matús Bero een voorzet van Max Clark van dichtbij over. Na 16 minuten maakte Tim Matavz na een slimme actie die startte rond de middellijn de 2-0.

Nog niet alle kansen waren zondag besteed aan Tim Matavz, want na 25 minuten verprutste hij een enorme kans door vrij voor het doel volledig over bal heen te maaien na een voorzet van Nouha Dicko.

Vitesse liet Heerenveen wat komen en de verdediging van Vitesse liet zich verrassen, Rodney Kongolo profiteerde en werkte zijn kopbal over doelman Remko Pasveer heen: 2-1.

Via Tannane kreeg Vitesse nog een goede mogelijkheid, maar een individuele actie van Chidera Ejuke bracht de Friezen op gelijke hoogte: 2-2.

Vlak voor rust kreeg Linssen nog een goede kans en even later raakte Armando Obispo de bal niet lekker en zo bleef de stand tot de rust gelijk. 

Ook na rust kregen zowel Heerenveen (via Ejuke) als Vitesse (via Doekhi) al kansen op een treffer. 

Nadat de bal door Tannane werd meegegeven aan Linssen maakte de aanvoerder de 3-2, het was daarmee al zijn veertiende treffer dit seizoen. De VAR keek nog wel naar het doelpunt, maar Linssen stond niet buitenspel dus de treffer telde.

In de 64e minuut greep de VAR opnieuw in, na een eerdere overtreding op Dicko. Omdat scheidsrechter Van de Graaf pas kon kijken toen het spel stil lag, zat daar veel tijd tussen. De penalty werd benut door Oussama Tannane en bezegelde het lot van SC Heerenveen.

Na de nieuwe voorsprong liet Vitesse zich niet opnieuw verrassen en bij Heerenveen vloeiden de krachten weg. Zo herstelden de Arnhemmers zich en dat biedt perspectief voor de thuiswedstrijd tegen PSV volgende week zondag.

Deel deze pagina: