Live Live

Vitesse vrij eenvoudig voorbij PEC Zwolle

Gepubliceerd: Vrijdag 16 augustus 2019 22:02

Vitesse vrij eenvoudig voorbij PEC Zwolle

Vitesse opende vrijdag de derde competitieronde met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Een goede tweede helft volstond voor een zakelijke 3-0 overwinning, waarmee de goede competitiestart verder vorm kreeg.

De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van Dejan Čurović vorig weekend. Familie en vrienden van de Serviër waren aanwezig in de GelreDome. In de 14e minuut ging het publiek in GelreDome nog een keer massaal staan als eerbetoon aan DJ Superstar. Hij speelde vanaf 1994 tijdens de hoogtijdagen van de club in Arnhem.

In de eerste helft lag het tempo laag en werden er weinig kansen gecreëerd. Vitesse kreeg drie mogelijkheden tot de rust.

Na rust speelde Vitesse feller, zette het meer druk en dat leverde een penalty op nadat een kopbal van Bryan Linssen tegen de hand van een verdediger van PEC Zwolle kwam. De penalty werd door Tim Matavz niet binnengeschoten, Linssen reageerde wel goed en maakte het in tweede instantie af. Dat doelpunt werd afgekeurd na tussenkomst door de VAR omdat Linssen te vroeg kwam inlopen. Linssen kreeg geel en de penalty moest opnieuw worden genomen. Matavz schoot de penalty daarop rustig in de andere hoek en zo werd het toch 1-0.

Vjatselav Karavaev maakte in de 63e minuut de 2-0, en na een mooi 1-2'tje tussen Linssen en Matavz maakte Linssen de aanval fraai af: 3-0 met nog tien minuten te spelen. De Arnhemmers namen wat gas terug, Zwolle zocht nog naar de eretreffer maar die kwam er niet. In de slotfase redde Xavier Mous nog op een goede kopbal van Matavz.

Deel deze pagina: