Live Live

Vitesse zakt door ondergrens met nederlaag bij NAC Breda

Gepubliceerd: Zondag 09 december 2018 21:39

Vitesse zakt door ondergrens met nederlaag bij NAC Breda

Vitesse is zondag tegen een dure nederlaag aangelopen in Breda tegen NAC: het werd 2-1. Door doelpunten van Mitchell te Vrede en Arno Verschueren trok NAC Breda aan het langste eind. Daar stond een treffer van Bryan Linssen namens Vitesse tegenover.

Foto: Vitesse.nl / ProShots

In de beginfase werd een inzet van Rasmus Thelander op de doellijn weggewerkt en in het vervolg van de eerst helft ging het spel redelijk gelijk op. In de laatste vijf minuten van de eerste helft gebeurde er van alles. Eerst werd Alexander Büttner op het randje van het zestienmetergebied naar beneden getrokken. Na overleg met de VAR besloot arbiter Allard Lindhout dat de overtreding binnen het strafschopgebied was begaan. Navarone Foor ging achter de bal staan, maar zijn panenka ging over het doel. Het was al de vijfde van zes penalty's die Vitesse miste in de competitie.

Op slag van rust werd een doelpunt van de thuisploeg in eerste instantie afgekeurd. Te Vrede schoot van dichtbij raak nadat een vrije trap op het randje van buitenspel was doorgekopt. Na overleg met de VAR werd het doelpunt alsnog toegekend.

Na rust kwam Vitesse langzaam beter in de wedstrijd. Het duurde nog tot de 72ste minuut voordat Linssen de 1-1 raak kopte. Na de gelijkmaker ging Vitesse op zoek naar meer.In de slotfase was het toch NAC dat de punten in eigen huis hield, toen Arno Verschueren van dichtbij de 2-1 binnen werkte. In blessuretijd moet Matúš Bero nog voortijdig van het veld nadat hij zijn tweede gele kaart ontving. 
 
Door de nederlaag staat Vitesse nu zevende. De Arnhemmers spelen zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen VVV Venlo.

Deel deze pagina: