Live Live

Vragen over marktwerking in de zorg

Gepubliceerd: Donderdag 10 oktober 2019 18:55

Vragen over marktwerking in de zorg

Uit onderzoek van Omroep Gelderland blijkt dat er nog steeds enorme winsten worden gemaakt in de zorg. Ook de kwaliteit laat vaak te wensen over, toonde de omroep aan. Wethouder Roeland van der Zee wil minder marktwerking, maar dat gaat de SP Arnhem niet ver genoeg.

Arnhem wil zich niet meer laten verrassen door nieuwe zorglocaties die zich in de stad vestigen. In straten en buurten met teveel overlast, wil de wethouder van Zorg en WMO, Roeland van der Zee, minder zorgcliënten plaatsen.

In verschillende Arnhemse wijken ontstond de afgelopen periode onrust rondom zorgvoorzieningen. Zo kwamen bewoners in opstand tegen de huisvesting van ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten in de Paasbergflat aan de Bronbeeklaan. De gemeente werd destijds verrast door de plaatsing van deze patiënten.

'Vrije vestiging niet meer mogelijk'

Dat wil de wethouder gaan voorkomen. 'Iedereen die zorgaanbieder is en een nummertje van de overheid heeft, kan zich nu bij ons inschrijven', zegt Van der Zee. 'We gaan het aantal aanbieders beperken door te selecteren op kwaliteit. We maken contracten met inhoudelijke afspraken. Vrije vestiging is dan niet meer mogelijk.

Deel deze pagina: