Live Live

Wedstrijden Vitesse live te beluisteren bij RTV Arnhem

Gepubliceerd: Donderdag 01 augustus 2019 15:15

Wedstrijden Vitesse live te beluisteren bij RTV Arnhem

RTV Arnhem zendt dit seizoen alle wedstrijden van Vitesse live op de radio uit. De eerste uitzending is aanstaande zaterdag 3 augustus, wanneer Vitesse in de Gelredome tegen Ajax speelt.

Het verslag van de wedstrijden is integraal en wordt niet onderbroken door muziek. “De live verslagen op de radio zijn een mooie aanvulling op de manier waarop wij online en via televisie Vitesse volgen”, aldus hoofdredacteur Ben Schattenberg.

Het programma wordt gemaakt door een groep ervaren radiomakers waarvan de kern in de periode 2009-2014 ook al verslag deed van de wedstrijden van Vitesse. “Het is leuk om weer terug te zijn”, vertelt een van hen, Eelco Walraven. “Eind vorig seizoen kwam het ineens weer ter sprake en reageerde iedereen heel positief, inclusief Vitesse, dat ons voor dit seizoen de sub-licentie heeft verleend."

Natuurlijk is er in de loop der jaren wel wat veranderd, weet Walraven. "Kijk maar naar Fox Sports, maar ik denk dat we wel wat toe kunnen voegen. Bovendien blijft radio voor mij het mooiste medium.”

Naast de oude groep is er ook sprake van nieuwe aanwas. “Er komen twee tot drie nieuwe jongens bij de groep, waarvan er een journalistiek studeert”, zegt Ben Schattenberg. “Jammer genoeg hebben we nog geen vrouwelijke verslaggever. Mocht die zich melden dan gaan we absoluut het gesprek met haar aan.”

De uitzending rond Vitesse-Ajax begint zaterdag om 18.00 uur. Het is te beluisteren via RTV Arnhem. De eerste wedstrijd is daarnaast te horen in Zevenaar en omgeving via Favoriet FM.

RTV Arnhem is in de ether te volgen op de 105.9 FM. 

Foto:Verslaggever Eelco Walraven interviewt Vitesse-speler Armando Obispo - Foto: Paul Snelders

Deel deze pagina: