Live Live

Week 3 van thuisonderwijs...

Gepubliceerd: Maandag 30 maart 2020 16:23

Week 3 van thuisonderwijs...

Het vraagt een heleboel van ouders, leerkrachten en leerlingen en het laat zien hoe totaal onze afhankelijkheid is van technologie. Wilde je als bewuste ouder vóór deze crisis (mind you dat was slechts 17 dagen geleden) wellicht de schermtijd nog zoveel mogelijk beperken, nu is het niets minder dan een life line.

We face timen, mailen, googelen, filmen en video conferencen meer dan ooit om contact te maken, maar vinden er ook een complete digitale leeromgeving voor de kinderen. En het prikkelt zeker ook de creativiteit: filmpjes van de gymjuf met oefeningen en opdrachten, memory van nieuwe woordjes, chatsessies in google classroom hangout met de leerlingen en de juf, die ook digitaal kan meekijken bij al het huiswerk. Elke week is er een andere ‘challenge’ op de klassenapp, zoals bijvoorbeeld ‘fotografeer je eigen rebus en deel die met je klas’. De meesters en juffen van de Lea Dasbergschool in Arnhem Zuid gaan echt los en bedenken inventieve, leuke activiteiten die de afstand en het gemis enigszins overbruggen.

Zoë (11 jaar, groep 8) en Livia Reus (10 jaar, groep7) missen hun vriendinnen en de halfeesten op school. “Misschien kan nu de eindmusical niet doorgaan, en ook het kamp aan het eind van het jaar is onzeker. Dat is geen leuk afscheid van mijn lagereschooltijd,” vindt Zoë. Maar ze vervelen zich thuis geen minuut. Alle filmpjes en schoolopdrachten doen zij op de chromebooks die ze van school hebben geleend. “Het is leuk om in de pauzes te videobellen met mijn vriendin, dan is het net als in de schoolpauzes. We doen het ook wel eens tussendoor en dan helpen we elkaar bij het huiswerk,” zegt Livia. Het konijn helpt ook mee en wordt ingezet voor de challenges- wellicht na deze week wel het slimste knaagdier van Arnhem.

Deel deze pagina: