Live Live

WK BMX in 2021 in Arnhem

Gepubliceerd: Vrijdag 28 september 2018 17:24

WK BMX in 2021 in Arnhem

In 2021 mag Papendal de wereldkampioenschappen BMX organiseren. Dat maakte de internationale wielerunie (UCI) bekend tijdens het WK Wielrennen in Innsbruck.

Papendal, wielerbond KNWU en sportmarketingbureau TIG Sports gaven al eerder te kennen dat ze de wereldkampioenschappen BMX in 2021 willen organiseren. Half juli werd het voorstel aangeboden aan de UCI. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het voorstel.

De wereldkampioenschappen BMX duren 5 dagen. In totaal doen er 4000 BMX’ers mee. Deze zijn ingedeeld in diverse categorieën vanaf 5 jaar. Alle races vinden plaats op de BMX-baan op Papendal.

Vanwege de diversiteit in leeftijden en klassen wordt er een tweede startheuvel gemaakt van 5 meter hoog. De races op het sportcentrum worden gecombineerd met side-events in de binnenstad van Arnhem, zoals een medal plaza en een Urban Sports Week.

Voor de organisatie van het wereldkampioenschap werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.


Foto: Provincie Gelderland

Deel deze pagina: