Live Live

Woontips voor iedereen bij vierde aflevering GeenGeld?!

Gepubliceerd: Vrijdag 15 november 2019 12:14

Woontips voor iedereen bij vierde aflevering GeenGeld?!

Heb je de derde uitzending van ons TV-programma GeenGeld?! gemist? Kijk hem dan hier terug!

Arnhem scoort al jaren hoog op alle armoedelijstjes. Het doel van GeenGeld?! is om schulden bespreekbaar te maken én te laten zien waar je terecht kunt als je er zelf niet meer uitkomt met je financiën.

In deze vierde aflevering van GeenGeld?! gaat Mabel in op wonen. Arnhemmers geven een groot deel van hun inkomen uit aan hun woonlasten. En heb je eenmaal een woning, hoe richt je dat in met een kleine beurs?

Om daar meer over te weten te komen, bezoekt Mabel de kringloopwinkel van 2Switch aan de Westervoortsedijk. Daar gebeurt véél meer dan alleen maar de verkoop van tweedehands spullen.

Maar dan woon je eenmaal ergens, maar dan gaat het mis. Wat als je huurhuis vol bijvoorbeeld vocht en schimmel zit? Of je betaalt te veel huur? Mabel gaat naar Huurdershuis in het Bruishuis. Hoe helpen die huurders met klachten over hun huisbaas? Ook spreekt ze een huurster die overhoop ligt met haar huisbaas.

En hoe kun je zelf besparen op wonen? Een professioneel interieurstyliste geeft handige tips. "Met een kleine ingreep kun je vaak al een verrassend resultaat halen."

Deel deze pagina: