Live Live

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag natuurlijk ook in Arnhem

Gepubliceerd: Donderdag 05 maart 2020 11:07

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag natuurlijk ook in Arnhem

Dit jaar staat Vrouwendag in het teken van ‘Vrijheid’

. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd. In 1912 voor het eerst in Nederland.

Ook in Arnhem wordt sinds jaar en dag internationale vrouwendag gevierd. Museum Arnhem biedt een tentoonstelling waar alle vrouwen en meisjes zondag 8 maart gratis toegang hebben. City Life in De Kerk gaat over het leven in de drukte van de stad. Op deze expositie is het werk zien van Mirthe Dokter, Susanne Khalil Yusef, Stephanie Bakker, Yvonne Brandwijk, Maga Berr en Nadine Stijns!

De Gemeente Arnhem en Rozet organiseren op 8 maart van 14.00 – 16.00 uur een informatieve bijeenkomst in de Historische Kelders (entree via Rozet Centrum). Ook deze toegang is gratis.

Tijdens de bijeenkomst vertellen verschillende powervrouwen wie ze zijn en hoe ze dat wat ze wilden, bereikt hebben. Onder meer zangeres en rapper Cassandra #ONCK, Sigrid Helbig (directeur van The Economic Board) en Muriel Jolivert (IMF) vertellen hun persoonlijke verhaal.

Bep van de Velden Award
Deze middag wordt ook de Bep van de Velden Award gelanceerd. Bep van de Velden startte in 1958 samen met haar man Cor accountantskantoor CCV, bekend van onder meer de pinautomaten. Bep was een echte powervrouw en een rolmodel voor veel vrouwen. Om haar te eren én om ondernemende vrouwen van nu op weg te helpen, wordt dit jaar voor het eerst de Bep van de Velden Award uitgereikt.

Deel deze pagina: