Live Live

Zwak Vitesse verliest bij FC Groningen

Gepubliceerd: Zaterdag 08 februari 2020 20:54

Zwak Vitesse verliest bij FC Groningen

Op bezoek bij FC Groningen heeft Vitesse zichzelf geen goede dienst bewezen. De Arnhemmers speelden een zwakke eerste helft en iets betere tweede helft en leden de eerste nederlaag onder trainer Edward Sturing. Uit een penalty kwam FC Groningen op 1-0 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

De nummer 8 van de ranglijst verscheen met opgestroopte mouwen aan de start van de wedstrijd. FC Groningen begon fel aan de wedstrijd en zette Vitesse onder druk.

Vasthouden van Ajdin Hrustic door Oussama Tannane leidde na 12 minuten tot een penalty, die door Ramon Lundqvist werd benut, Remko Pasveer werd naar de verkeerde hoek gestuurd: 1-0.

Vitesse speelde slordig en even later speelde Max Clark de bal in de voeten van Romano Postema. De jonge aanvaller schoot de bal hoog over en benutte zo een uitgelezen kans op de 2-0 niet.

Langzaam herstelde Vitesse zich wat, maar echt grip op de Groningers kreeg het niet. Met een aantal kleinere en grote blessures zochten beide elftallen de kleedkamer op voor de rust.

Na rust kwam Vitesse iets beter voor de dag. Via Armando Obispo kreeg het een kans op de gelijkmaker en Tannane schoot een vrije trap net over het doel van doelman Sergio Padt.

Tien minuten voor tijd redde Pasveer uitstekend op een hard schot van Daniƫl van Kaam en voorkwam daarmee de 2-0.

Vitesse verspeelde met de nederlaag drie belangrijke punten in de strijd om de plaatsen 3 tot en met 7 in de subtop van de Eredivisie.

Deel deze pagina: